cocuklar-icin-kitap-ayrac-yapim-onerileri-kitapkurduanne-etkinlik

Çocuklar İçin Kitap Ayraç Yapım Önerileri

Merhaba,

Kitapkurduanne hangi etkinliği önerir? Tabii ki kitapla ilgili olanları :) İşte size bazı "Çocuklar İçin Kitap Ayıracı Yapım Fikirleri"


Çocuklarımızın ekran karşısına kitlenmesi, başını televizyondan, bilgisayardan kaldırmaması hepimizin ortak sorunu. Özellikle kış aylarında çocukları sihirli ekranların karşısından kaldırmak biraz daha zor. Yaz aylarında parkta, bahçede oynayan, açık havada koşup zıplayarak enerjisini atan çocuklarımızın kış aylarında dört duvar arasında çok da fazla alternatifi yok gibi gözükebilir, fakat alternatifler bulunuyor! Çocuklarımıza sunabileceğimiz basit ve eğlenceli aktivite önerileri ile onların gelişimleri üzerinde olumlu etki yaratabiliriz. Çocukların kişiliği ve hayat tarzı büyük ölçüde erken yaşta kazanacağı alışkanlıklarla şekillenir. TV, bilgisayar oyunu, internet gibi eğlenceli uyaranların çokluğu çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önündeki en büyük engeller. Oysaki kitap okumak, çocuğumuzun akademik başarısı kadar onun hayata bakış açısı üzerinde de etkili. Eğer sizin çocuğunuz da eli kitaba bir türlü gitmeyenlerdense, size bir önerim var. Evde çocuğunuzla kolaylıkla yapabileceğiniz kitap ayraçları ile hem çocuğunuzu kitap okumaya teşvik edebilir hem de kış aylarında çocuklar için boyama ve elişi içeren zevkli bir etkinlik yaratabilirsiniz.

Çocuklar İçin Basit Kitap Ayracı Yapımı Önerileri:

1. Kitap Kurdu Şeklinde Ayraç Yapma Bunun için ihtiyacınız olan yeşil renkli bir fon kağıdı, kurşun bir kalem, siyah keçeli bir kalem, makas, yapıştırıcı ve 15 cm civarı bir kurdele. Kurşun kalemi kullanarak fon kağıdı üzerine, birbirine bitişik dairelerden oluşan bir kurt çizin. Kurdu oluşturan daire sayısı, çocuğunuzun isminin harf sayısından bir fazla olsun. En üstteki daire diğer dairelerden biraz daha büyük olsun, çünkü bu daire kurdun kafası olacak. Keçeli kalemi kullanarak, her bir dairenin üzerine çocuğunuzun isminin bir harfini yazın, böylece yukarıdan aşağı bakıldığında çocuğunuzun ismi okunuyor olsun. Sonrasında kurdun yüzünü çizin; kitap kurdumuz gözlüklü olsun. Makas kullanarak kurdu kestikten sonra üst kısma bir delik açın ve kurdele geçirerek düğüm atın. İşte çocuğunuz bir kitap kurduna dönüştü bile!

2. Düğmeden Kitap Ayraçları Oldukça basit bu kitap ayracı için ihtiyacınız olan tek şey renkli kurdeleler ve düğmeler. Evde kullanmadığınız büyük düğmeler bu iş için ideal. Veya düğmeciye gidip 5-10 adet değişik renklerde ve desenlerde düğme satın alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kurdelelerin ucuna düğmeleri dikmek veya yapıştırmak. Burada asıl marifet zevkli düğmeler seçmek ve kurdele rengiyle uydurmak. Yapımı oldukça basit olduğu için çok sayıda yapabilir, çocuğunuzu arkadaşlarına hediye etmesi için teşvik edebilirsiniz.

3. Suluboyadan Kitap Ayracı Çocuklar için boyama içeren bu etkinlik için ihtiyacınız olan beyaz fon kağıdı, birkaç yün ipliği, suluboya ve renkli boncuklar. Beyaz fon kağıdını dikdörtgen şeklinde, standart kitap ayracı ölçüsünde kesin. Çocuğunuz suluboya ile ayraç üzerinde istediği deseni yarattıktan sonra üst kısmına bir delik açın. Delikten geçireceğiniz yün ipliğe 8-10 adet boncuk geçirdikten sonra bağlayın. Çocuğunuzun kendi el yapımı desenlerden oluşturduğu kitap ayracı hazır! İşte evde kitap ayıracı yapmak bu kadar basit! Şüphesiz, kitap ayracı örnekleri zevke ve yaratıcılığa göre çoğaltılabilir. Çocuğunuzun kendi eliyle yarattığı ayraçlara bayılacağını ve kitaplara sempatisinin artacağını göreceksiniz.

Pinterest´te kitap ayraçları ile ilgili çok güzel fikirler var, ben beğendiğim birkaç tanesini paylaşıyorum sizinle :