danimarka-legoland---billund-gezimiz-kitapkurduanne-gezelim-tozalim

Danimarka Legoland - Billund Gezimiz

Merhaba !

Bundan seneler önce tekstil sektöründe çalışırken İskandinav ülkeleri ve özellikle de Danimarka´ya çok fazla gitmiş, arabayla çok yerini dolaşmıştım. Geçen hafta Masal´ın bahar tatili vardı ve Danimarka´yı görmeyi çok isteyen eşim ve Lego meraklısı Masal için bir gezi organize ettik.

Danimarka´daki Legoland Billund´da dolayısı ile Kopenhag´ı plana katmak gereksiz bir yol eziyeti olacak diye biz Türk Hava Yollarının direkt uçuşu ile Billund´a uçtuk. Kopenhag´dan geçmek isterseniz hızlı tren alternatifi ile de Billund´a rahatça ulaşmak kolay. Billund uçuşu toplam 3 saat sürüyor. Benim zamanımda Billund´a direkt uçuş olmadığı için ben hep Lufthansa veya Klm ile aktarmalı gider ve saatlerimi yolda geçirirdim, şimdi o kadar rahat olmuş ki, insan keşke o zaman da olsaymış diyor.

Biz Aarhus´a da gideceğimiz için önceden hava alanından teslim alınmak üzere araba kiralamıştık, zaten Legoland hava alanından araba ile beş dakika mesafede. Booking.com´dan otel ayarlarken Legoland´in oteli yerine küçük evlerden oluşan ve bir tatil köyü konseptinde olan Lalandia Billund Resort´ta ev kiraladık. Bu da aynı şekilde beş dakika mesafede. Fakat Lalandia arabasız gitmek için biraz yorucu olabilir zira o kadar çok ev var ki uzaktakine düşerseniz eğlence merkezine ve Legoland´e yürüyüş mesafesi artıyor. Gene de yürünmeyecek gibi değil.

İlk gün rötarsız bir şekilde saat Danimarka saati ile 14.30 civarında Billund´daydık. Direkt Lalandia´ya gittik, burası bir otel konseptinden çok ev kiralanan bir yer olduğu için önce merkeze gittik ve o an çok doğru bir karar verdiğimizi anladık zira burası tam bir eğlence merkezi idi, içinde buz pateninden, su kaydıraklı yüzme havuzlarına, bowling salonundan, mini golf sahasına, marketten restauranlara birçok parçası bulunan bir merkez. Check in işlemlerimizi yapıp Çarşaf ve havlu paketlerimizi teslim alıp evimize gittik. ( Booking´den rezervasyon yaparken ben atlamışım o sırada söylenirse önceden eve de bırakılıyor)

Otelin internet sayfasından burayı tıklayarak inceleme yapabilirsiniz.


Evimize yerleştik ve ardından merkezi keşfetmek üzere geri döndük. Bu arada evler harika, biz en ufak olandan kiraladık ama çok daha kalabalık için büyük evler de var, etraf yemyeşil, tertemiz ve evler çok sade ve zevkli.

Buranın aktivite merkezi bir tatil köyü havasında idi, çocukla gitmek için ideal ve üstü kapalı olduğu için kışın da gidilebiliyor. İçinde bowling salonu, mini golf salonu, kış sporları bölümü ( buz pateni, kızak buzda çarpışan arabalar) , su parklarından oluşan havuz bölümü, çeşitli restaurant ve cafeler, market ve birkaç mağaza yer alıyor. Bunlar dışında bir de küçük çocuklar için iddialı bir oyun parkı ve girişte yüksek bir trombolin sahası var.



Legoland bizim gittiğimiz dönemde 10:00-18:00 arası açıktı, gitmeden mutlaka kontrol edin. Ride´lar bir saat evvel kapanıyor. İçeride birçok bölüm var dolayısı ile sıra ile ve organize olarak dolaşmakta fayda var. Koşturmadan rahat rahat gezmek için iki tam gün bize yetti, hatta bazı aletlere iki kez bindik Masal ile. Biz oradayken hava ciddi soğuktu ve sürekli yağmur yağıyordu. Fakat kuzey ülkeleri bu havalara alışkın olduğu için hayat durmuyor ve üzerinize geçirdiğiniz yağmurluklarla hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyorsunuz eğlenceye.

Giriş ücreti 349 DKK ( Danimarka kronu) ama siz mutlaka gitmeden siteden kontrol edin, biz kapıdan aldık bileti. Hafta içi makul bir kalabalık vardı, şiddetle hafta içi girmenizi tavsiye ederim, dönüşte pazar sabahı önünden geçtiğimizde hınca hınç bir kalabalık vardı zira.


Roller coaster ve su araçlarında boy kısıtlaması var, gittiğinizde çocuğunuzun en az 1.20cm boyunda hatta bana kalırsa 1,30cm boyunda olmasında fayda var.

Parkın yapımında 60 milyon parça lego kullanılmış, zaten herşeyi legodan görünce insan çıldıracak gibi oluyor.





Ben yemek konusunda biraz endişeliydim giderken zira değişik bir damak tatları var Danimarkalıların fakat biz hiç bir sorun yaşamadık, çok fazla çeşit restaurant alternatifi var ve mutlaka çocuklar için sevecekleri en az birkaç seçenek oluyor.


Billund ufak bir kasaba gibi, hava limanı ve Legoland olması haricinde çok fazla yapacak bir şey yok dolayısı ile sadece Billund´a gidecekseniz 2-2,5 gün yeterli olur, eğer araba kiraladıysanız 15 dakika uzaklıkta Givskud Zoo hayvanat bahçesi var, biz maalesef kapalı gününe denk geldiğimiz için gezemedik ama oraya kadar gitmişken güzel bir gezi alternatifi. İçinde araba veya otobüs ile safari yapılabiliyor, Lalandia´da kalıyorsanız otelin özel indirimi var hayvanat bahçesinde.


Aarhus anılarımız da başka bir yazının konusu olsun daha fazla uzatmayayım, sorunuz olur ise zevkle yanıtlarım,

KitapkurduAnne