laradan-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Lara'dan Kitap Önerileri ( 5,5 Yaş)

Merhaba !

Geçenlerde sosyal medya hesaplarımdan "Kitaplarını bizlerle paylaşacak Minik Kitapkurtları Aranıyor" ilanıma çok hızlı bir şekilde dönen ve zaten annesi Günce hanım ile birlikte instagram´da "books of lara" adı ile beğendiği kitapları paylaşan 5,5 yaşındaki Lara´nın en sevdiği kitaplar hangileri acaba ?

Lara ve annesi 20 tane en çok sevdikleri kitabı belirlemişler, sıralamanın karışık olduğunu ayrıca belirttiler :) Kitapların KitapkurduAnne´de tanıtımı yer alanlarının üzerlerine tıklayarak ulaşabilir ve detaylarını inceleyebilirsiniz.

Lara ve Günce Hanım´a güzel kitaplarını bizlerle paylaştıkları için çok teşekkürler :)






1) Öpücük ne Renktir?

Çok rahat okunuyor ve resimler de çok güzel. Ama bizce asıl güzel yani okuduktan sonra kitaplığa geri koymaya değil iletişim kurmaya sevk etmesi. Okuduktan sonra kitaptakilerin dışında renkler ile ilgili sohbet edebilir ve farklı nesnelerin ya da duyguların renkleri ile ilgili hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz. Kitabın anne ve çocuk arasında sevgi dolu bir öpücükle sona ermesini özellikle seviyoruz.


2) Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor

Çok sevdiğimiz yazar Sara Şahinkanat´tan "Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor" minik ahtapot Nino´nun öyküsü... Kendimizi olduğumuz gibi kabul etmekle ilgili güzel bir hikaye olduğu için çok seviyoruz. Feridun Oral tarafından yapılan resimler de çok güzel.




3) Kokosnuss

Ünlü Alman yazar Ingo Siegner tarafından yaratılmış sevimli minik bir ateş ejderhası. Serinin 14 kitabı var. Her kitap farklı bir macera içeriyor ve Kokosnuss zekasıyla sorunlara yaratıcı çözümler buluyor. Genelde bir seferde 2 bölüm okuyoruz. Eğer çok merak ederse anne baba dönüşümlü olarak bitiriyoruz. Özellikle Kokosnuss ve Zalim Korsanlar ile Mumyanın gizemini çok seviyoruz.

4) Pöti / Pöti ve Dede

Bu kitaplara ilk aldığımız günden beri bayılıyoruz. En sevdiğimiz tarafı kahramanlarının gerçek köpekler olmaları.. Kitapların sonunda minik hayvanseverlere ve ailelere bilinçlendirici küçük notlar var. Ayrıca Pöti ve Dede´nin gerçek resimleri var ki Lara en çok fotograflar ile çizimleri karşılaştırmayı seviyor.??


5) Kapı Komşumuz Korsanlar

Lara korsanlı çizgi filmleri ve kitapları özellikle seviyor. Kapı Komşumuz Korsanlar bir korsan macerası değil daha çok bir arkadaşlık öyküsü. Kitap sadece bizlerden farklı oldukları için bazı insanlara sırtımızı dönmememiz gerektiğini ve bu insanların karşımıza sürprizlerle çıkabileceğini anlatıyor. Önyargısız arkadaşlıklar kurmanın önemini didaktik bir anlatım olmadan çok eğlenceli şekilde ifade ediyor. İllustrasyonlar tek kelime ile muhteşem. Kitabın içinden Kurukafa ailesi posteri çıkıyor, duvarımıza astık. 6) Değirmenler Vadisi Kitabın kapağı çok güzel. Hayal kurmanın ve hayallerini gerçekleştirmek için çaba göstermenin önemi anlatılıyor. Tabi ki bunu didaktik olmayan bir üslupla heyecanlı bir macera ile yapıyor ve bu maceranın geçtiği muhteşem bir düş dünyası yaratılmış.




7) Pırtık Tekir

Bir kedi ile bir insanın dostluğunu ve birbirine bağlılığını anlatan duygusal bir hikaye. İçindeki şarkıyı beraber komik şekilde söylemek Lara´nın çok hoşuna gidiyor. Axel Scheffler´in kedi çizimlerini de çok seviyoruz.


8) Kayıp Köpek Üzüm

Okurken ve resimlerine bakarken göz yormuyor ve hikayenin anlaşılması kolay. Kitapta sadece istediğini yapmak yerine doğru olanı hissetmek ve bilinçli kararlar vermek gibi büyümeye dair bir süreç var. Hayvanları çok sevdiği için Lara’nın özellikle sevdiği bir dostluk hikayesi.


9) Üç Kedi Bir Dilek

Bu kitabı Lara 3 yaşındayken almıştık, hala en çok sevdiği ve en çok okutmak istediği kitaplardan. Harika bir dostluk öyküsü! Ayşe İnan Alican´ın çizimleri de muhteşem.


10) Suyu Sevmeyen Krokodil

Eğlenceli ve renkli bir kitap. Sonu da çok güzel. Arnıld farklı olmasına rağmen yine de kardeşleriyle oynamanın yolunu buluyor, bu sebeple özellikle seviyoruz.


11) Küçük Ayı ve Ahlat Ağacı

Küçük ayının artık büyüdüğünü düşünerek tek başına doğada aldığı hayat dersleri ve annesine armut taşıması Lara´nın hoşuna gidiyor. Resimler ise Feridun Oral tarafından yapılmış ve çok güzel.


12) Kaplanı Sakın Gıdıklama

Kitabın kahramanı aşırı hareketli ve komik bir kız çocuğu. Çizimler ve renkler harika. İçinde yanlara açılan iki sayfada çeşit çeşit hayvanın üst üste düşüş sahnesi var ki ilk aldığımız gün Lara bu sayfaları üst üste 3 kere okutturdu ve resimlerine çok güldü.


13) Sör Yeşil Benek

Bu kitabı neden çok sevdik? Bizim çocukluğumuzun masallarına inat, kurbağa tarafından kurtarılıp onu öperek prense çeviren bir prenses yok. Zaten bu prensesin kurtarılmaya ihtiyacı da yok, çünkü o en yakın arkadaşı ejderha ile beraber maceralara koşan bir prenses. Yeşil benek ise bir bezelye tanesi büyüklüğünde bir kurbağa ama çok cesur ve bir şövalye olmak istiyor. Bunun için prensesin öpücüğü ile uzamak ve kahraman olmak isterken aslında buna ihtiyacı olmadan da içindeki cesareti keşfediyor. Herkesin değişmek için başka birinin kurtarmasını beklemeden kendi hayatlarının kahramanı olabilmesi ne kadar doğru bir mesaj!


14) Kedi Adası

Kışın sokak kedilerinin aç ve susuz kalması ve buna kendilerince çözüm bulması gibi anlamlı ve eğlenceli bir konusu var. Resimleri muhteşem. Kitabı bitirdikten sonra uzun süre Lara tek başına resimleri incelemeyi seviyor.


15) Arkadaşım Papi

Birbirini sevmeyi ve bağlanmayı öğrenen bir çocuk ile bir papağanın çok özel dostluk hikâyesi.


16) Köpekler Bale Yapmaz

Keyifle okunacak, imkansız diye bir şeyin olmadığının altını çizen çok eğlenceli bir kitap. Kitabı okuduktan sonra Lara’nın sorusu: İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir değil mi anne?


17) Karadeniz´deki Yunus

Daha önce Kedi Adası ve Uyurgezer Fil’i çok sevmiştik. Lara yeni kitap seçerken evde sevdiği kitaplara benzer olduğunu görünce hemen almak istedi. Diğer iki kitaba göre daha az resimli olmasına rağmen en çok bunu beğendi. Hikayede özellikle bir çocuk ile yunusun dostluğu olması çok hoşuna gitti. Doğaya saygı duyma konusu da çok güzel dile getirilmiş.


18) Kahraman Kedi Zıp Zıp Pirelere Karşı

Kedi Antonyo´nun öyküsü eğlenceli bir kitap. Bu kitapla ilgili en çok beğendiğimiz şeyler: Sade ve geometrik illustrasyonlar, Antonyo´nun sonu çok başarılı olmasa da sistematik ilerleme şekli, yaptığı araştırmalar ve aldığı notlar, kazanmak ve kaybetmek dışında uzlaşmak gibi barışçı bir ara yol göstermesi.


19) Kıpır Kıpır

Lara kitabın bu güzel kapağını görür görmez almak istedi ve jimnastik ile baleye ilgisi olduğu için özellikle çok sevdi. Kardeş bile olsa çocukların farklı olması, herkesin içindeki yeteneği keşfetmesi ve tüm farklılıklarıyla mutlu olması çok güzel bir mesaj.


20) Sen de Hayal Edebilirsin

Minik Oriane ve teyzesinin hediye getirdiği peluş hipopotamının hikayesi hem hayalllerin sınırsız olduğuna inanan minikler hem de günlük hayat içerisinde hayallerini unutan büyüklerin çok hoşuna gidecek bir kitap. Baskı ve kağıt kalitesi mükemmel. Görselleri rengarenk ve çok değişik.