lattjo-6-oyun-birarada-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Lattjo 6 Oyun Birarada

Merhaba,

Geçenlerde Masal´ın odasına sığışamayan kitap ve oyuncaklar için bir düzenleme çözümü bulmaya İkea´ya gitmiştik, uzun zamandır gitmediğim için gene gözüm döndü ve eşimin "Akça her şeyi bakıp incelemek zorunda mısın?" sorularına maruz kalarak uzunca bir tur attık. Çocuk bölümünde rastladığımız Lattjo ( fiyatı da 39,90TL idi sanırım) ilgimi çekti. Malum kutu oyunlarını pek seviyorum ve Masal´dan bile daha çok ilgileniyorum :)

Lattjo kutusunda toplam 6 tane oyun var, çok acayip değişik, wow dedirtecek şeyler olmayabilir ama klasik ve toplu halde olunca çok hoşuma gitti.

Kutunun içinde :

* Satranç

* Dama

* Kızma Birader

* Tavla

* Çin Daması

* Dokuz Taş ( ki ben ilk kez tanıştım)

* Tek Taş ( Bu benim çocukluğumda çok ama çok sevdiğim bir oyundu, benim yaşlarımda olanlar kesin bilirler plastik yuvarlak bir kutu üzerinde delikler ve onlara koyduğunuz dikey parçalardan oluşurdu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam ismi de Soli Solitaire idi )


Kutunun içi açtığınızda şöyle gözüküyor :



Toplam 3 tane kalın oyun tahtası ve her iki yönünde oyun bazları mevcut :





Bir taşla 6 kuş vuruluyor yani !

Masal´ın okulunda haftalık eğitim programı içinde satranç olduğu için zaten satranç biliyordu, biz şimdi döndüre döndüre dama, kızma birader ve tek taş oynuyoruz.

Oyunla ilgili tek eleştirim kullanım kitapçıklarındaki oyun şartları kısmının çok kötü çevrilmiş olması, anlamak için bayağı çaba sarf etmek gerekiyor :)


Keyifli oyunlar !


KitapkurduAnne