meteden-kitap-onerileri-(-5_5-yas)-cocuklardan-kitap-onerileri

Mete'den Kitap Önerileri ( 5,5 Yaş)

Merhaba ! Bugün "Çocuklardan Kitap Önerileri" köşesinin konuğu Mersin´den 5,5 Yaşındaki METE ! Mete´nin en sevdiği kitaplar bakalım hangileri imiş?

Mete´ye ve tabii ki annesine emekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)

Keyifli okumalar !

Kitapkurduanne



Merhaba benim adım Mete 5.5 yaşındayım.Mersin-Mut da yaşıyorum .Kitapları çok ama çok seviyorum. Bir sürü kitabım olsun istiyorum annem bana kitap okurken çok mutlu oluyorum.Bazı kitaplarda sanki o hikayenin icindeymisim gibi oluyor bundan çok mutlu oluyorum. Dinozorları ve robotları çok merak ediyorum.Uzaya gitmek istiyorum .Evde annemle deney yapmayı çok seviyorum.Arkadaşlarıma en sevdiğim kitapları tanıtmak istiyorum.

Anne:Meteye 2 yaşından beri kitap okuyorum.Çok istekli bizde bu isteği gördükçe sürekli kitap alıyoruz. Kitaplığımızdaki kitapların bir kaç tanesi haricinde en az 20 kez okunmuştur.

1.Parasaurolophus Tacını İstiyor -Dromiceiomimus´un Zıplama Yarışı - DÖRTGÖZ Yayınları


Tarih öncesi dönem Mete´nin çok merak ettiği bir dönem.Bu seri tarih öncesinden kalma dinozorları anlatıyor oldukça eğlenceli .dinozorların fiziksel özellikleri beslenme şekilleri yaşamlarını nasıl sürdürdüğü gibi konularda çocukları bilgilendiriyor.



2.Oyuncak Şehir ( Prof. Üstün Dökmen) - REMZİ Yayınevi


Mete 3 yaşındayken aldığımız bir kitap .Zaman zaman okuruz 2 yıldır.Her kelimesini ezbere biliyoruz.Kitap cok kısa fakat çocuklara kazandırılan etki çok büyük.

Arkadaşlık, yaratıcılık,fikir danışma, öz güven kazanımları var.




3.Robot Bakıcı - MARTI Yayınevi


Robotları seven çocuklar için güzel bir kitap.Sanırım erkek çocuklarının daha ilgisini çekiyor.Macerayı seven çocuklara tavsiye ederiz.


4. Şirin Badem Serisi -Coşku Yayınları


Altı kitaptan oluşan bir seri .Çizimlerini çok beğendiğimiz kitaplardan özellikle renk tonları çok güzel ayarlanmış rahatlatıcı renkler kullanılmış uyku öncesi okunabilecek hikayelerden.

5.Uykusunu Arayan Çocuk - GÜNIŞIĞI Kitaplığı


Uykusu kaçan ve her yerde uykusunu arayan bir çocuğun hikayesi.At,yarasa,mirket... hayvanların uyuma şekilleri anlatılmış kitapta en sevdiğimiz kısımlar onlar.Okuduktan sonra çocuğunuz o şekilleri yapmak istemesi ve yapamaması oldukça eğlenceli oluyor.


6.Orman Çocuğu ( Dünya Masalları Dizisi) - TİMAŞ Yayınları


Bu kitabın çizgi filmi de var. Çizgi filmden daha farklı, kitabı daha güzel.Bir çocuğun orman hayvanlarıyla dostluğu anlatılıyor.Mete benekli panteri çok seviyor bu hikayede.


7.Sen Uyurken - TÜBİTAK Yayınları


Kitapta bir hikaye yok bir anlatım yok.ben uyurken dünyanın başka ülkelerinde ki çocuklar ne yapıyor.bu kitap Mete yi alıyor başka ülkelere götürüyor. Kitabi okurken küreyi alıyoruz önümüze kitaptaki ülkeleri buluyoruz çok eğleniyoruz. Coğrafyaya ilgi duyan çocuklar için müthiş bir kitap.


8.Gece ile Gündüz - Final Kültür Sanat Yayınları



Konusu coğrafya olan kitapları çok seviyoruz.gece bir kedi gündüz bir köpek.çocukların hayal gücünü zorlayan bir kitap.eğlenceli bir dille anlatılmış. mete:güneş ile ayın konuşmasını çok sevdim.pudra şekeri yağmurları çok hoşuma gitti.


9.Beni Mutlu Eden Ne? - Tübitak Yayıncılık


Tübitak kitapları mutlaka okunulması gereken kitaplardan .Hikaye kitabı olmamakla birlikte üzerinde çok konuşulacak bir kitap.kitabın sonunda pandalarla dair güzel bilgiler var.kesinlikle okutmalısınız.


10.Dişi Düşen Ejderha - BETA Çocuk


Mete´nin 1 hafta önce dışı düştüğü için bu kitabı listemize aldık.Daha farklı bakmaya başladı hikayeye.Küçük ve sevimli bir ejderhanın hikayesi.Aslında hikayenin yaratıcısı 8 yaşında Demir isminde bir çocuk.Yaratıcı bir hikaye okutmak isterseniz tavsiye ederiz.


11.Zeynep Çanakkale Sehitliğinde


Mete geçen yıl 18 marttan beri büyüdüğünde Seyit onbaşı olmak istiyor. öğretmeni anlatmış ve çok etkilenmiş.1 yıldır Çanakkale destanimiz ,kahramanlarımız la ilgili sürekli soru sorar. kitap tarihimizi merak eden çocuklar için çok güzel anlatılmış çocukları sıkmadan gayet açık ve net anlatılmış. çizimleri çok güzel .


12.Harika Bir Hikaye Tarifi - PEARSON Yayıncılık


Oldukça sıcak ve sevimli çizimler olan hoş bir kitap.Soyut ifadeler kullanılmış bunu çocuğumuza somutlaştırılmış örnekler verirsek daha güzel oluyor.Kitaptan sonra bir sürü hikaye yazıyosunuz en eğlenceli kısmı bu.


13.Ayılar Kitap Okumaz - 1001 ÇİÇEK kitaplar


Arkadaşlık ve kitap okuma sevgisi üzerine olağanüstü bir hikaye ... 2.5 yaşında ki oğlumun en sevdiği kitaplardan.Sadece resimlerine bakıp keyif alınabilir.Kitabı okumadan resimlerine bakarak kitabı anlattırabilirsiniz çocuğunuza.Bol resimli kitapları seviyoruz.


14.Doğadan Fikirler -1001 Çiçek Kitaplar


Hikaye kitabı değil. Bu kitap hayvanların kendi problemlerini çözmek için denedikleri yaratıcı yöntemleri araştırırken okuyucuların da kendi problemlerini doğadan ilham alarak çözmeleri için yüreklendiriyor. Az yazılı bol resimli inanılmaz kazanımları olan kitaplardan.

15.Hayallerinin Peşinden Uç -Gönül Simpson -YEŞİL DİNOZOR Yayınları


Uzun bir kitap.Mete´nin hiç sıkılmadan hayranlıkla dinlediği, çok güldüğü keyif aldığı bir kitap..Deve kuşunun uçma isteğini konu alan ıstanbul´u anlatan gayet esprili bir dille anlatılmış.Anne babaların da keyif alacağı bir kitap.Aldığımız gün 3 kez okuduk o kadar sevdik.


16.İlk Ansiklopedim Larousse Gezegenimiz -Mandolin Yayıncılık


Coğrafyaya çok meraklıyız .hem çok güzel hem çok hassas olan dünyamızı daha iyi tanımamız yardım ediyor. Her sayfada ayrı bir başlık var.Çok fazla görsel içeriyor. Dinozorlar ,depremler,yanardağlar çeşitli konularda çocukların anlayabileceği bilgiler var.Çocuğunuz çok meraklı sürekli soru soru sürüyorsa evde olmalı bu tarz ansiklopediler.

17. Psiko-Sosyal Gelişim Öyküleri -Kalemtraş Yayınları


10 kitaptan oluşan bir seri.bu kitapları çok sevdiğimiz için arasından seçim yapamadık bizde hepsini tanitalim dedik.her kitap ayrı bir hikaye.dostluk ,arkadaşlık, sevgi gibi konular işlenmiş.oldukça eğlenceli.3 yaşından itibaren rahatlıkla çocuklara okunulabilecek kitaplar.

18.Küçük Korsan


Mete korsanlı çizgi filmleri kitapları çok seviyor.Bu kitap aile bağların güçlülüğünden bahsediyor.Gayet eğlenceli bir korsandan beklenildiği macera var .Mete bu kitaba bayılıyor.

19.Scratchjr zeka gelistirici tablet uygulamasi

Tabletlerin, akıllı telefonların esiri olsun istemiyoruz çocuklarımızın fakat o kadar meraklılar ki koparmak biraz zor oluyor bazı zamanlarda.bizim telefonumuzda tabletimizde oyun yok internet te yok.Fakat teknolojiden uzak büyüsün de istemiyoruz.Biraz araştırma yaptım böyle bir şey bulduk.Gayet güzel kendi programını kendi çizgi filmini yapabiliyor.Teknolojinin esiri değil de keşfedicisi oluyor.



Sevgili Kitapkurduanne,sana çok teşekkür ediyoruz.Biz ilçede yaşadığımız için büyük şehir imkanlarına sahip değiliz.Bizim kitapçımız yok, kırtasiyeye gelen kitapları aldık şimdiye kadar çünkü bakarak almayı daha çok seviyoruz.Daha az seçenek oluyor genellikle okul dönemi çocuklarına uygun kitaplar oluyor.Biz okul öncesi gelen hemen hemen her kitabı aldık. Evet internet var bir kaç kez almıştık ama çok hoşlanmadık ismine bakıp almıştık.Sizi tesadüfen tanıdık ilk önce bir tane aldık tavsiyenize uyarak beğendik daha sonra devam ettik almaya.2 aydır takip ediyoruz Mete ile beraber seçiyoruz sanırım 20 kitap oldu ve hepsini çok beğendik.Yaş gruplarına ayırmanız çok başarılı.Size çok teşekkür ediyoruz.Sevgiler.