ne-istiyorsun-annelik-halleri

Ne İstiyorsun

Merhaba !

Masal son bir haftadır ağır hasta, İnfluenza B denen meredin pençesinde 5 gün ateşliyidi ve şimdi de ateşi olmasa da feci bir öksürük, burun akıntısı ve halsizlik hali ile evdeki yaşantımıza devam ediyoruz. Her ilaç faslımız benim için gerçek bir işkenceye dönüşmekte, evet tadı gerçekten çok fena bir ilaç içirmeye çalışıyorum ama hani Allah biliyor ya gerçekten son birkaç günde ciddi sabrım sınandı... Bir yandan kaşık kadar kalmış suratına bakıp, böğürerek öksürmesinde içim yanıyor, diğer yandan "e ama bende insanım" demek geliyor, bir yandan birazcık bir şeyler yesin diye üç takla atıyorum, diğer yandan Allahım ne olur iyileşsin de okula gitsin diye dua ederken buluyorum kendimi...

Annelik böyle bir şey işte tüm uçlar bir arada, gerçekten deli işi yani... Çelik gibi sabır, kocaman bir yürek, bitmeyen bir enerji gerektiriyor..

Bugün akşam yemeğinde Masal bir lokma daha fazla yesin diye ne yapacağımı şaşırmışken biranda "Ne İstiyorsun" isimli kitap geldi elime, evet evet gerçekten elime geldi çünkü bizim mutfak bildiğiniz seyyar kütüphane şu an, sette kitaplar, masada kitaplar, kolilerde kitaplar... Çok düzenli, titiz birisi şu an bizim eve gelip arkasına bakmadan kaçabilir örneğin. Neyse konuyu dağıtmayayım, Masal´a bu kitabı okudum hem de biraz çekine çekine, öyle ya ben değil miyim hiçbir kitabı siz okumadan çocuğunuza okumayın diye, hah işte böyle de yutarım lafımı, vaktim yoktu haydi yallah dedim ve okudum...Kapağı ilgisini çekti çünkü. O da ne? kitap bildiğin felsefe kitabı, Efes isimli bir kız çocuğu ve büyük annesinin ona sorduğu hayatta "Ne İstiyorsun" sorusu üzerine yazılmış uzunca bir kitap. Zaten ben de yarı hasta sesim çıkmaz haldeyim, bir yandan kitabı okumaya çalışırken bir yandan Masal´ın ağzına balık tepmeye uğraşıyorum... Masal´a biraz uzunca geldi kitap ama sonuna kadar dinledi, ben çok beğendim ve ayrıca bu kitabı zaten tanıtacağım.Fakat bunu buraya yazmamın sebebi aslında kitaptaki "Ne İstiyorsun" sorusu.. Çünkü kitap bittiğinde Masal´a bu soruyu yönelttim, merak da ettim ne yumurtlayacak bakalım bizimki diye..


Dedi ki : Ailemizin içindeki sevginin hep kalmasını istiyorum ...

Ne bir oyuncak, ne bir kitap, ne bir bisiklet, ne de başka bir şey... Çocukların tek ihtiyacı "sevgi" ...


Allah tüm hasta çocuklara acilinden şifalar versin, hatta çocuklar hiç hasta olmasın ..

İyi geceler !

KitapkurduAnne