tatilde-bir-hayat-kurtarici-oyun-uno-kitapkurduanne-egitici-oyun-ve-oyuncak-onerisi

Tatilde bir hayat kurtarıcı oyun UNO

Merhaba,

KitapkurduAnne Eğitici Oyun ve Oyuncak önerileri bölümünde, çok sık olmasa da Masal´ın kendi başına veya beraberce oynadığımız oyunlara ve oyuncaklara yer vermeye çalışıyorum. Malum piyasada her şey gibi oyun ve oyuncakların da inanılmaz bir çeşidi, ucuzu, pahalısı, iki kere oynanıp bir kenara atılanı, ilgi çekeni çekmeyeni ve en çok da bir işe yarayanı/yaramayanı var.

Burada işe yaramaktan kastım :

* Çocuğun ilgisini çekiyormu/ oynarken zevk alıyor mu?

* Bir şekilde gelişimine/eğitimine faydası dokunuyor mu?

* Beynini çalıştırıyor mu?

Bunlar benim için kilit sorular,

Bugün bahsetmek istediğim oyun ise son derece basit sadece kartlardan oluşan bir oyun : UNO


Masal, Uno ile ilk kez geçen yaz 5 yaşında tanıştı, arkadaşımın 12 yaşındaki kızı sayesinde. Bu sene ise usta oyuncu oldu diyebilirim, normalde oyun 7yaş üzeri için deniyor fakat 6 yaş çok rahat oynayabiliyor.

Uno bir kart oyunu, sayılar ve renkler üzerine kurulu. Kartlar dağıtılıyor, yerdeki kağıdın aynı rengi veya sayının aynısından herhangi bir renk kart atmanız gerekiyor. Amaç elindeki kartları bitirmek, kalabalık daha da zevkli oluyor ama iki kişi oynamak da mümkün.

Ben en çok konsantrasyon, takip ve kafa çalıştırma açısından seviyorum, bir de oyalama tabii??Bu sene haziran sonu tatilimizde bu oyun hayatımızı kurtardı diyebilirim. 5,5 yaş-6yaş-10 yaş-12 yaş-18yaş-23 yaşı aynı oyunda bir arada, hem de uzun süreler tutabildiğine şahidim yani.

Bu oyundan sosyal medyada bahsettiğimde gelen yorumlar da genelde hep olumlu oldu, hatta 4,5 yaş olup da oynayanlar bile varmış,

Bu arada benim için en önemli konulardan biri : küçük ve az yer kaplıyor olması, dolayısı ile yanınızda her yere rahatça taşıyabiliyorsunuz. 13-14 tl gibi bir fiyatı var, oyunun daha ileri seviye sanırım bir de DELUX´ü var fakat biz daha ona gelemedik :)



Bol oyun oynamalı günler olsun o zaman :)

KitapkurduAnne