Sevim Ak´ın Can Çocuk´tan çıkan "Kırık Şemsiye" hikayesi, Huban Korman´ın resimleriyle süslü.
Küçük Deren bakkala geldiğinde Bakkal Ali Amca´nın dükkanında unutulan yeşil bir şemsiyeyi onardığını görür ve dert edinir kendine. Bir duyuru hazırlayarak ağaca asar " Yeşil bir şemsiye bulunmuştur bakkal Ali Amca´dadır". Duyuruyu astığı ağaç ve yoldan geçen terzi Zehra daha önce rastladıkları yeşil şemsiyeli yaşlı adamla ilgili hikayeler anlatırlar fakat hikayeler seneler öncesine aittir. O günlerde tüm çocuklar telaş içinde gösteri için kostümlerini hazırlamaktadırlar... Acaba bu konunun kırık şemsiye ile bir ilgisi olabilir mi? Deren´in canhıraş bakkalda unutulan şemsiyenin sahibini bulmaya çalışması çok hoşuma gidiyor, üzerine bir de ağacın ve terzinin şemsiyenin üzerini süslemeleri ile şemsiye bambaşka bir hal alıyor. Alıyor da sahibi bundan hoşlanacak mı acaba ?
Hikaye aslında 4 yaş üzerine rahatça okunabilir diğer yandan da yeni okuma öğrenmiş çocuklar için resimli güzel bir ilk okuma kitabı da olabilir. Diğer Sevim Ak kitapları gibi gene çok hayatın içinden bir hikaye...
Sevim Ak Kimdir?

www.sevimak.com
Aslında kimya mühendisliği ve biyokimya uzmanlığı eğitimi gören Sevim Ak, 1985 yılından beri çocuk edebiyatıyla ilgilenmektedir. 1987 yılında, basılan ilk kitabı Uçurtmam Bulut Şimdi ile Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nü kazanmıştır. Öyküleri Kırmızı Fare, Doğan Kardeş, Bando, Milliyet Kardeş, Başak Çocuk, Vakıf Çocuk, Kırmızı Bilye gibi çocuk dergilerinde yayımlanmıştır.
TRT’nin “Portakal ve Zıpzıldır” adlı çocuk programları için öyküler ve senaryolar yazmıştır. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Tel Aviv Belediyesi Ruh Sağlığı Merkezi ve Marmara Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle yürütülen Marmara Depremi Psikososyal Rehabilitasyon Projesi, yazarın çocuk korkularıyla ilgili 13 öyküsünden yola çıkılarak başlatılmıştır. Doğu ve Güneydoğu’daki çocuklarla gerçekleştirdiği yaratıcı okuma ve öykü yazma çalışmalarının sonuçları Fransa’da Lignes D’ecritures’in çeşitli sayılarında yayımlandı. Kırık Şemsiye adlı resimli öykü kitabı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nce 2006 yılının en iyi resimli kitabı seçildi.