Blog

ugur-altun-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri

Merhaba!

Hep söylüyorum, benim için iyi bir çocuk kitabının olmazsa olmazı ister okul öncesi için olsun, ister daha büyükler için; kitabın illüstrasyonlarıdır. Çünkü resimler kitabı vezir de edebilir rezil de ! Harika bir hikaye ona yakışmayan illüstrasyonlarla birleştiği zaman çok üzülüyorum çünkü yazık oluyor.

Bu sebeple illüstratörlere, güzel çizim yapabilen insanlara saygım ve hayranlığım sonsuz. Ellerinde inanılmaz bir güç var aslında. Uğur Altun da çok beğendiğim çizerlerden...

cocuk-dunyasinin-ressamlari-muzeye-kavusuyor-kitapkurduanne-edebiyat-dunyasindan-haberler

Bugün e-mailimde Can Yayınlarından bir davetiye buldum ve çoook heyecanlandım, açılışında orada olamayacak olsam da mutlaka ama mutlaka gidip gezeceğim ve sizlerle de paylaşacağım. Çocuk edebiyatının ressamları, illüstratörleri bir sergide/ müzede birleşiyor eminim muhteşem olacak !

İzmirliler çok şanslısınız ve lütfen kaçırmayın !!!


( Basın Bülteninden)

Çocuk Dünyasının Res...

ozlem-korcak-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri


Merhaba !

Bir süredir ara verdiğim KitapkurduAnne Yazar ve Çizer Söyleşileri´nin yeni konuğu Özlem Korçak. Özlem, aslında bir Kimya Mühendisi fakaaat siz onu çocuk kitaplarındaki tatlı çizimlerinden tanıyorsunuz. Kılkuyruk Popi, Uykusuz Her Gece, Bir Fil Nasıl Uyur veya Uğurböceği Kapıyı Çalarsa gibi kitapların tatlı çizeri Özlem aynı zamanda KitapkurduAnne´nin ağaçta kitap okuyan kız logosunun da çizeri.

Şu an için Londra´da yaşayan Özlem´e bu güzel söyleşi için çok ço...

genc-cizer-mert-tugen-ile-soylesi-kitapkurduanne-yazar-ve-cizer-soylesileri

Merhabaaa !

KitapkurduAnne Yazar ve Çizer Söyleşileri köşesinin bu ay konuğu genç çizer Mert Tugen...

Son dönemde ismine sıkça rastladığım ve çizimlerine hayran olduğum Mert Tugen, en son RedhouseKidz´den ilk iki kitabı çıkan Aytül Akal´ın yazdığı Ormanda Oyun serisinin, Can Yayınlarından çıkan "Babam Bir Astronot", "Eyvah Gölgeler Değişiyor", "Thui Başka Renkte Büyümek" "Paolo´nun Düş Problemleri", Delal Arya´nın "Yedi Denizlerde" , Yapı Kredi Yayınlarından çıkan "Hayalperest Çoc...